Netflix en het fenomeen dat het met zich meebrengt…

binge-viewing-1

Bingewatching, we kennen het allemaal. Het woord is ondertussen uitgekozen tot Brits woord van het jaar in 2015. Ongetwijfeld staat het binnen twee jaar in de Dikke Van Dale.

Bingewatching wat is dat nu eigenlijk? Wel onder het woord verstaan we het urenlang onafgebroken naar de televisie kijken. Persoonlijk vind ik daar niets mis mee. Ik moet toegeven, ik doe het zelf ook. Meer nog, Netflix raadt het zelfs aan om te doen. Zo hebben ze een rubriek aangemaakt met de titel “Bingewatching worthy shows”.

Onder deze rubriek vallen een paar toppers: Sons of Anarchy, Dexter, How I Met Your Mother, Lost, House of Cards, Peaky Blinders, Bloodline, The Office, Breaking Bad en nog veel meer.

Breaking Bad was voor mij een serie waar ik pas écht kon spreken van bingewatching. Waar gaat het juist over zie ik je denken. Wel, Walter White is scheikundeleraar. Op het moment dat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen op een leven als misdadiger. Met de hulp van Jesse Pinkman, een uitgevallen leerling die in zijn klas heeft gezeten, maakt en verkoopt hij de drug crystal meth.breaking bad

Ik heb vaak uren aan een stuk in mijn zetel of bed gespendeerd om de serie te bekijken, om dan uiteindelijk in een zwart gat te vallen na de show. Breaking Bad is een aanrader, voor diegenen die de serie nog niet gezien hebben. Grijp je kans, het loont de moeite!

Bij bingewatching hoort natuurlijk ook een record. Het wereldrecord bingewatching staat maar liefst op 94 uur! Dit werd behaald door een Amerikaan Alejandro “AJ” Fragoso uit Brooklyn. Hij spendeerde zijn 94 uur aan Game of Thrones, Curb Your Enthusiasm, Twilight Zone, Bob’s Burgers, Adventure Time, en Battlestar Galactica. Ik kijk ook graag naar series en films, maar dit is er een beetje over. Mijn persoonlijk record staat op een dikke 7 uur. Langer kon ik niet aan. Indien je ambitie hebt om het wereld record te verpulveren, dan wens ik je heel veel succes toe!verslaafd