Netflix and Chill

cosy night in

Geschiedenis

Netflix & Chill. In studentenmidden is het ondertussen een fenomeen geworden. Een avondje afspreken voor een film met de bedoeling van tussen de lakens te eindigen voor de film zijn slot kent. Maar die gewoonte is al langer onder de mensen. De naam doet vermoeden dat het een fenomeen is van de laatste jaren. Maar geloof het of niet zelfs al in geschriften van de oude grieken is er sprake van Filosoferen & Chill. Ook de Romeinen hadden een paardenrennen & Chill. Daarna was er in de middeleeuwen een boerendans & chill. Enkele kwatongen beweren zelfs dat de Franse revolutie is onstaan na een verkeerd gelopen Poezië en chill avond tussen iemand van de adel en iemand uit de burgerij. Omdat wij niet graag een nieuwe bloedige revolutie willen zien geven we je een overzicht over waar je allemaal moet aan denken.

We geven telkens punten op 5 en eindigen door de hoogste scores samen te brengen in de ideale Netflix & chill avond.

de-punaisen-die-van-de-kleur-een-plaats-merken-13864580

Plaats van gebeuren

It’s all about location, location, location. In de vastgoed wereld weten ze het natuurlijk al langer. Maar ook voor een goede Netflix & Chill avond ben je beter dat je goed weet waar je mee bezig bent. Om er zeker van te zijn dat je niet op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment bent geven we je een aantal opties.

Optie 1: De cinema

De cinema lijkt de eerste echte logische keuze. Akkoord als je naar een film gaat kijken wil je perfect beeld en heerlijke geluidskwaliteit. Maar laten we eerlijk zijn. De essentie van een Netflix & Chill avond is niet de film. Positief bekeken dankzij de meestal vrij luide muziek in films zullen de mensen die samen met jou in de zaal zitten niet meegenieten van de hopelijk enthousiaste kreetjes van je filmpartner. Aan de andere kant moet je je al erg tactisch gaan opstellen om ergens te kunnen gaan zitten waar er niemand je ziet genieten van de, ehm, “film”. De kans bestaat bovendien altijd dat je de avond afsluit niet in elkaars armen maar op het politiebureau.

N & C score: 2/5

Optie 2: Bij je ouders thuis

Hier kunnen we heel kort over zijn. Niet doen. Zelfs niet als je ouders een weekendje gezellig weg zijn en je alleen thuis bent. Op een date wil je zoveel mogelijk te weten komen van je gesprekspartner. In een N & C avond is eerder het omgekeerde waar. Met andere woorden al die babyfoto’s, foto’s van je familie, foto’s van die leuke uitstap naar de Ardennen die op de kast staan,  zijn te ontwijken

N & C Score 1/5

Optie 3: Bij jouw thuis of op kot

Nu komen we eindelijk bij de eerste echt aanvaardbare optie. Je hoeft geen rekening te houden met andere mensen. Je kunt de avond rustig voorbereiden en als je op het laatste moment je bedenkt doe je simpel weg de deur niet open. Bovendien kun je na de actie rustig blijven liggen. Het nadeel is natuurlijk als je een wat actievere chill stijl er op nahoudt dat je achteraf wel brokken moet lijmen. Ook eventueel omgevallen flessen wijn of andere vreemde plekken moeten wel opgeruimd worden.

N & C Score 4/5

Optie 4: Bij hem/haar  thuis of op kot

De beste optie. Geen verantwoordelijkheid. Je brengt zelf een flesje wijn mee en daar stopt het. Geen uren nodig om op te ruimen en je hoeft zelfs de moeite niet te doen om een vers laken op bed te leggen. Bovendien kun je geheel in N & C stijl op het einde van de avond verdwijnen zonder spoor. Bijkomend voordeel is dat indien de avond niet zo leuk is als vooraf gehoopt, dat je jouw woonplaats kunt verborgen houden. Alleen al voor dat laatste verdient deze optie een extra punt

N & C Score 5/5

large_9

De drank

Natuurlijk is een gezellige avond niet compleet zonder een drankje. Een ervaren mens zal je meteen weten te vertellen dat een drankje niet zomaar een drankje is. Je kunt denken dat alles waar alcohol inzit goed is voor N & C maar dat is zeker niet het geval. Om je te helpen in de keuze van drank, onze keuzes.

Optie 1: een Bietensapje

Gezond en vitamientjes wat could go wrong ? Tegenwoordig is healthy het nieuwe sexy. Hoewel wij compleet achter het statement staan dat mager niet automatisch sexy is, is gezond ook niet meteen sexy. Een Netflix avond is niet de avond om gezond te doen. Het is een avond om alle controle te verliezen. Met een bietensapje zeg je net iets te luid “Ik denk na over alles wat ik doe”.

N & C Score: 1/5

Optie 2: tequila

Everyone has a Tequila story. Als er een fles tequila op tafel komt weet iedereen dat er een wilde avond zit aan te komen. Tequila body shots. Het klinkt als een match made in heaven… Maar is het dat wel? Ok het is een makkelijke manier om wat lichamelijk contact te ontwikkelen maar er is een groot gevaar. Het probleem daarmee is dat hoewel je hierdoor heel snel in de “mood” komt je er heel snel weer uitgaat. Want hoewel een lichte intoxicatie bevorderlijk is, is de kans heel groot dat je samen in een straatgoot belandt en niet in elkaars armen. Pluspunten voor het lichaamscontact minpunten voor de grote risico factor.

N & C Score: 3/5

Optie 3: Wijn

De logische keuze. Wijn is lekker en een al dan niet bewezen afrodisiacum. Indien je ons niet gelooft, ga gewoon even na de werkuren een random bar binnen. En zie hoe deftige zakenvrouwen veranderen in zingende en dansende roofdieren op jacht naar een prooi. Bovendien is een glaasje wijn inschenken heel laagdrempelig en gewoon gezellig. De lichtjes een beetje doven en samen klinken op een gezellige avond. Deze optie is by far de meest gebruikte en verliest dan ook een puntje voor originaliteit.

N & C Score: 4/5

Optie 4: Cocktail

De keuze van een echte topper. Door het maken van een cocktail bewijs je dat hoewel het meestal gaat over een eenmalige avond, je toch de moeite wilt doen om er iets speciaal van te maken. Bovendien zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Je moet natuurlijk een aantal ingrediënten in huis halen. Bovendien als je onze guide volgt, raden we je aan om bij de andere persoon te gaan Netflixen… Maar als het bij jou is, kun je niet verkeerd gaan met een lekkere cocktail. Pluspunten for going the extra mile.

N & C Score: 5/5

Onze aanraders:

Mojito Strawberry

Rum (1,5 deel)
Rietsuiker (2 barlepels)
Limoen (halve limoen)
Munt
Bruiswater (1 deel)
Aardbeien (3 stuks)

Bij deze variant worden er aardbeien toegevoegd aan het bekende recept. Voor de rest wordt de cocktail hetzelfde gemaakt. Gebruik een goed en stevig longdrink glas. Doe de rietsuiker met drie limoenpartjes in het glas. Gebruik een muddler om de limoen te stampen, zodat de smaak van de rietsuiker en de limoen goed in elkaar overvloeit. Voeg vervolgens de blaadjes munt en in de lengte gesneden stukjes aardbeien toe. Voeg daarna ook 1,5 deel witte rum toe aan de cocktail. Weer even goed roeren met een barlepel. Nu komt de rode kleur van de aardbeien vrij en kleurt de Mojito mooi rood. Als laatste aanvullen met bruiswater tot de rand en extra topje met crushed ice. Als laatste garneren met het kruintje van een munttakje en een aardbei en je Mojito Strawberry is klaar om te chillen.

American Beauty

Whisky (1 deel)
Suikersiroop (1 el)
3 verse frambozen
Citroensap (3 partjes)

Begin allereerst met de frambozen en de citroen partjes. Muddle deze in het glas van je shaker. Uit de frambozen komt erg veel sap vrij, pas dus op voor je date haar kleren. Dit gaat er namelijk niet zo goed uit met de was. Voeg hierna met een barmaatje 1 deel Amerikaanse whisky toe en 1 barlepel suikersiroop. Voeg een paar blokjes ijs toe in het glas en zet je shaker op het glas. Even krachtig shaken en uitschenken in je mooiste cocktailglas gevuld met crushed ijs. Doe dit met een finestrainer zodat er geen pulp of pitjes van de frambozen in je cocktail terecht komt. Garneren met citroen partje en een mooie rode framboos. Cheers

 

Rusty Nail (voor de mannen)

Whiskey (ruim 1 deel)
Drambuie (ruim 1 deel)
Citroenzest (optioneel)

De Rusty Nail drink je on the rocks uit een whisky glas. Gebruik een mooi whisky glas met een paar grote ijsblokjes. Schenk hierin met een barmaatje ruim 1 deel whiskey en evenveel drambuie uit. Als je garneert met citroenzest voeg dan ook een lichte citroen squeeze toe als finishing touch.

Food-sex

De food

Een lege maag is ook maar een lege maag. Daarom is het belangrijk eens goed na te denken over wat je gaat serveren bij je film. De invloed van een goed gekozen hapje mag niet onderschat worden. Iedereen weet dat de liefde van de man door de maag gaat.

Optie 1: Fingerfood

Het klinkt perfect. Kleine hapjes die je met je vingers kunt eten en dan nog eens lekker elkaar kunt voederen. Gemakkelijk te maken en veel variaties. Lekker gezellig in elkaars potje grabbelen zeg maar. Er zijn echter ook nadelen. Vuile vingertjes. Het laatste wat je wil is dat je partner in crime haar of zijn broek moet staan afwassen omdat je met je vettige vingers plekken hebt achter gelaten.  Pluspunten voor de spelletjes die je ermee kunt spelen. Minpunten voor de kans op vuile kleren.

N & C score : 2/5

Optie 2: Chips met Guacamole

De makkelijkste optie is een potje met chips. Heel origineel ben je natuurlijk niet maar met een potje Guacamole erbij stijgt het niveau van je chipsgame heel snel. Let wel op, er zijn mensen die geen fan zijn van Guacamole maar aan de andere kant zijn dat wel mensen die je wilt kennen? Zorg er ook voor dat als je Guacamole maakt of koopt, je zorgt voor het type zonder brokjes. Niemand wil iemand kussen met groene stukjes tussen de tanden. Kies ook voor niet te felle smaak want dat is niet het type van zweten waar je op rekent die avond.

N & C score : 3/5

Optie 3: Ben & Jerry’s

De optie die ook op vlak van naam het dichtst aanleunt bij de opdracht van de dag. Het is 1 van onze favorieten. 1 pot cookie dough en 1 lepel. Elkaar ijs toesteken meer moet dat niet zijn. Makkelijk, relatief goedkoop en als het op is makkelijk bij te vullen in de plaatstelijke nachtwinkel. Al twijfelen we wel of het zo een goed plan is om midden de avond even weg te gaan. Kwestie van de sfeer te verknallen.

 N & C score : 4/5

 Optie 4: Chocoladefondue

Chocolade… Is er iets wat beter past bij gezellige avonden dan chocolade? Het is al vele jaren dat ons verteld wordt, dat chocolade een afrodisiacum is. Er zijn ook vele legendes die rond chocolade draaien. Casanova zou chocolade drinken om zijn amoureuze energie bij te krikken en op Valentijn wordt heel snel chocolade gegeven aan je geliefde. Belangrijk is dat je geen chocolade geeft in de vorm van een hartje want liefde is niet meteen waar je naar op zoek bent in een Netflix and chill avond. Daarom gaan wij voor een chocoladefondue. Of je gaat voor fruit of snoep kun je helemaal zelf kiezen.

N & C Score: 5/5

2830920868_1b17080972_m18

De film

Een netflix and chill avond is natuurlijk niet compleet zonder een bijhorende film. Hoewel het plot van de film bijzaak is, is het kiezen van het juiste beeld materiaal niet te onderschatten.

Optie 1: Nymphomaniac

Als je durft voor deze film te gaan ben je een durver. Zoals de titel al doet vermoeden laat deze film niks aan de verbeelding over. Heel bekend is dat de sex scenes in deze film niet op zijn hollywoods gefaket is maar echt “geacteerd”. Naar ons gevoel neigt deze film eerder naar een porno film met een plot. Voor ons is deze optie iets te recht door zee maar misschien is dat wel jouw meug. Twijfel over je bedoelingen zal er niet bij zijn.

N & C Score: 2/5

Optie 2: Anna Karenina

Als je even gaat googelen op “saaiste films ooit” komt deze film daar verdacht veel in voor. Waarom gaan we dan voor deze film? Zien wij misschien iets in deze film die andere mensen niet zien ? Nee ook wij vinden het een ramp van een film.  Amper een paar minuten naar deze film kijken is genoeg om in paniek te zoeken naar iets anders om te doen. En als je met 2 bent wat kun je doen ? Inderdaad. Nadeel is wel dat als je pech hebt en je wegwerppartner de film graag ziet, je twee uur moet kijken naar deze draak van een film.

N & C Score: 2/5

Optie 3: Chocolat

Deze optie is speciaal voor de heren die een film moeten kiezen. Want deze film combineert chocolade en Johnny Depp. Zoals we allemaal weten twee zwakke punten van de doorsnee vrouw. De film is bijna een doorlopende instagram post vol foodporn. Zeker als je deze film combineert met onze food-tip van chocoladefondue ben je helemaal in to the mood. Smakelijk 😉

N & C Score: 4/5

Optie 4: Rampage (Korkusuz)

Men zegt wel eens dat als je je partner kunt doen lachen dat je prijs hebt. Een glimlach is the highway to someone’s heart. Maar het is belangrijk om het verschil te kennen tussen een lieve glimlach en een vettige bulderlach. Deze film is zo onbedoeld hilarisch grappig. Dankzij een youtuber “the Nostalgic Critic” is deze film meer bekend als “the turkisch Rambo”. Van iemand die minuten aan een stuk door een oninteressant landschap rijdt over slecht gedubde stemmen en hilarische vechtscenes. Fantastisch voor een avondje met vrienden. Niet echt voor een N & C avond.

N & C Score: 1/5

Optie 5: Top Gun

Hell yeah! Top Gun. Dames, wat is er sexyer dan een man, let alone Tom Cruise, in een kostuum. Ongeveer elke vrouw heeft er al van gedroomd om hun eigen Tom Cruise in wit marine kostuum op zijn knieën “She lost that loving feeling” te horen zingen. En heren. Dromen we er allemaal niet een beetje van om F-14 piloot te zijn? Met een net te grote zonnebril op je moto naast je vliegcollega’s rijden ? En dan als een ware held de vrouwen in bergen bij elkaar te scheppen ? De combinatie van testosteron, actie, romantiek, tragedie en droombeelden zorgen ervoor dat deze film wat ons betreft nog steeds met stip op een staat. Als bewijs een klein stukje van de tekst van de filmsoundtrack

“ Danger Zone”

Revvin’ up your engine
Listen to her howlin’ roar
Metal under tension
Beggin’ you to touch and go
Highway to the Danger Zone
Ride into the Danger Zone
Headin’ into twilight
Spreadin’ out her wings tonight
She got you jumpin’ off the deck
And shovin’ into overdrive
Highway to the Danger Zone
I’ll take you
Right into the Danger Zone

Moeten we er een tekeningetje bij maken ?

N & C Score: 5/5

 

Eindkeuzes

Nu jullie op de hoogte zijn van de top en flop keuzes per onderwerp bedenken we voor jullie een flopverhaal en topverhaal. Kwestie van jullie aan te tonen wat kan gebeuren en wat zou moeten gebeuren. Omdat verschillende situaties voor verschillende dingen vraagt, stellen wij bongobon gewijs een aantal combinaties voor.

De flopkeuze:

Hoeven we bij deze combinatie echt extra uitleg te geven ? Als je voor deze combinatie kiest, krijg je wat je wat je verdiend. Een eenzame nacht en een gemiste kans. Geloof ons dit is niet de beste keuze. Doe het niet… Tenzij je natuurlijk een avond hebt met iemand die van bietensapjes houdt en zin krijgt van slechte films.
Bij je ouders thuis: 1/5
Bietensapje: 1/5
Fingerfood: 2/5
Rampage (Korkusuz): 1/5

Totaal: 5/20

De Veilige keuze

We begrijpen het natuurlijk. Zo’n N & C avond is een stressvolle onderneming. Ligt mijn haar goed ? Heb ik de juiste kleren aan? Is het warm genoeg in de kamer of maak ik het beter iets warmer dan het moet? Het laatste wat je wil, is dat je dingen kiest waar je je niet goed bij voelt. Kies daarom voor een vertrouwde omgeving, een veilig flesje wijn, ijsje en een romantische film vol Johnny Dep en Chocolade. Safe and sound…

Bij jouw thuis/kot: 4/5
Wijn: 4/5
Ben en Jerry’s: 4/5
Chocolat: 4/5

Totaal : 16/20

De risico keuze

Voorstellen om een N & C avond te houden is altijd een beetje het risico omarmen. Mensen die voor deze keuze gaan vinden het niet erg dat het eens kan mislopen. Meestal zie je de andere persoon niet zo vaak meer terug. Ga dus voor de moeilijkste keuzes. Tegelijk kunnen die keuzes zorgen voor een crash and burn. Dit is dus de “big risk, big reard” keuze. Voor de echte durvers.

In de cinema: 2/5
Tequila: 3/5
Chips met Guacamole: 3/5
Nymphomanic: 2/5

Totaal: 10/20

De top keuze

Voor het maken van deze we heel veel onderzoek moeten doen. Denkpistes testen en hertesten en voor de zekerheid nog eens testen. Uiteindelijk hebben wij een combinatie gevonden die voor ons de beste N & C avond vormt. Het is een combinatie van zaken die altijd scoren, veilig zijn en toch zegt “dit wordt een topavond.”

Bij hem/haar thuis/kot: 5/5
Cocktail: 5/5
Chocoladefondue: 5/5
Top Gun: 5/5

Totaal: 20/20

 

Zo. Dit zijn onze scores voor de verschillende opties. Kies goed, want je avond hangt er van af. Geniet van de drank, het eten, de film, maar vooral van elkaars gezelschap! Netfix and chill-avonden for the win! Enjoy!