Summer is coming, which means…Outdoor cinema!

OD_TARANTINO

Aaah, de zomer. Daar is hij weer. Naast tuinfeestjes, barbecues, pool parties en alle andere evenement waar eten en drank in voor komt, is het iedere zomer natuurlijk weer de tijd van de openlucht cinema’s.

Ik kan het niet ontkennen, hoe veel moeite ik ook doe. Maar ja, als meisje heb ik er altijd van gedroomd om romantisch in een cabrio, inclusief popcorn, Coca-Cola en een dekentje naar een, hoe kan het ook anders, romantische film te zien. Zucht, ik denk dat dit een van mijn guilty pleasures is.Outdoor cinema grease

Het is allemaal de fout van Grease. Daar is het allemaal begonnen, misschien lag het aan John Travolta. Ik heb geen idee, maar op die moment was ik verkocht aan openlucht cinema’s. De scene op zich is niet zo romantisch. En ik hoop van harte dat mijn date nooit zo afloopt, zoals hij afloopt in die beruchte scene. Mijn liefde voor outdoor cinema’s zou opdie manier snel vervagen.

Ben je niet zo romantisch aangelegen? Geen probleem! Naast de romantische versie, heb je ook een paar… laat ons zeggen… uniekere buitenlucht cinema-versies. Zo kan je bijvoorbeeld in een meer naar Jaws kijken of “gezellig” vertoeven op een kerkhof met een horrorfilm. Je kan het je zo gek nog niet bedenken, voor ieder wat wils dus.

Als openlucht cinema-liefhebber heb ik al enkele evenement opgezocht en deel ik deze ook graag mee voor mijn openlucht cinema mede liefhebbers.

Ben je van Antwerpen? Dan raad ik deze plaats aan. Ook voor de Maneblussers onder ons is Mechelen Beach the place to be. Voor meer informatie, bekijk dan deze website.

Anyway, mijn zomer is al gepland. Plaatsen genoeg om in de openlucht een film te zien, het enige wat ik nog nodig heb is een cabrio en een date. Laat de zoektocht beginnen!

Misschien niet onbelangrijk voor een onvergetelijke avond:

4 tips voor de perfecte drive-in experience.

  • Neem een dekentje of slaapzak mee
  • Check de cinema policy in verband met het meenemen van eigen eten en drank
  • Muggenspray is een must
  • Kom op tijd om een goed plaatsje te bemachtigen