Ben jij klaar voor de toekomst?

hololens Microsoft

Met de toekomst bedoel ik: de hololens van Microsoft. Deze nieuwe uitvinding zal je tot verstomming slaan. De hololens zal voor een volledig nieuwe ervaring zorgen: virtuele realiteit vermengd met de echte realiteit. In tegenstelling tot de Oculus Rift, kan je nu wel nog je eigen ruimte zien en dus niet over een tafeltje vallen.

Dankzij de Augmented Reality zit je gewoon in je eigen woonkamer, maar voegt de Hololens enkele elementen toe. Denk bijvoorbeeld aan een film. Dankzij dit knap staaltje techniek, kan je je rustig in jouw zetel zitten met een pak popcorn er bij. Je kijkt niet alleen naar de film, maar je beleeft de film op zo’n manier alsof je er zelf in mee speelt. Hoe geweldig is dit?

Je favoriete acteurs worden tot leven gewekt in de huiskamer waar jij je bevindt. Stel je voor, je eigen George Clooney of Angelina Jolie bij jou in de kamer. Wie had dat ooit durven dromen? Ik alleszins niet.

Er is niet alleen een vooruitgang op gebied van de filmervaring. Ook games worden op een intense manier beleefd. Je kan als het ware je living omtoveren tot een battlefield en je volledig uitleven.

De hololens wordt bestuurd via spraak, hoofd en hand. Het hoofd is daarbij de muis en de hand de muisknop. De drager moet naar een object kijken en kan vervolgens een ‘Airtap’ uitvoeren; het equivalent van een muisklik. Met andere woorden: zeer gemakkelijk in gebruik. Ook voor de niet-technische mensen onder ons.

Wil jij ook dat jouw favoriete acteur of actrice bij jou in de woonkamer staat? Of wil je je zonder gêne eens goed uitleven in je zelfgemaakte battlefield? Wel voor 3000 dollar is de hololens van jou.

Ik ben er alleszins klaar voor en sta te popelen om de hololens uit te proberen. Maar ben jij er klaar voor, om de toekomst te omarmen?