Supporters

supporters-belgie(1)

Het is weer zover. Koning voetbal zal onze huiskamers en gesprekken weer domineren. De belangrijkste bijzaak van de wereld word wel eens gezegd. Zelf ben ik eerder een occasionele voetbalfan. De rode duivels, hier en daar eens matchke in Engeland kijken maar veel verder gaat het niet. Ik heb namelijk de indruk dat voetbal heel vaak een geval is van grote verwachtingen die niet worden ingevuld. Veel te vaak zit ik als een zombie naar een match te kijken en verveel ik me te pletter. Gelukkig zijn er dan nog die vreemde mannetjes in het publiek. In vakterm supporter genaamd.

Het viel me onlangs op toen ik zat te kijken naar een met moeite gewonnen oefenmatch van onze favoriete trots en schaamtepaal de Rode Duivels. Ze hadden het moeilijk onze sterspelers. Kwamen met moeite tot een kans die een kans te noemen was en ze hadden aan de andere kant al 2 ballen uit hun eigen net moeten vissen. Dus keek ik naar de fans. Ik verwachte een golf aan steun. Met man en macht achter het team gaan staan.

Groot was mijn verbazing toen ik zag en hoorde dat de Rode Duivels werden uitgefloten. Met momenten werd het zelfs muisstil in het stadion. Op het moment dat onze spelers hun fans het meest nodig hadden waren ze er niet. De meeste waren waarschijnlijk al hun bordje “Wilmots buiten” aan het schilderen.

Na een paar minuten van goed voetbal stonden we plots weer voor. En jawel op het moment dat De Duivels de match onder controle hadden begonnen de supporters te zingen en te springen. De spelers hadden de match min of meer onder controle en dan lukt het wel om gesteund te worden. Ik vermoed dat er op het bordje van daarnet plots “Wilmots buitencategorie” stond.

Begrijpt u me nu niet verkeerd. Ik ga onze supporters zeker geen successupporters gaan noemen. Ik ben er zeker van het hele stadion stil werd net omdat ze zo’n grote fans zijn. Maar ik wil hier toch even oproepen om of u nu in het stadion bent of rustig in de zetel tweets zit te versturen dat op een trotse manier doet. Steun de ploeg in moeilijke tijden en ga er vol voor dit Ek. Er is na het toernooi meer dan tijd genoeg om Wilmots buiten te krijgen.

Ik ben helemaal geen Hazard fan. Ik durf zelf iets te zeggen waarvan ik vermoed dat ik zal worden uitgespuwd door half voetbal minnend Vlaanderen. Ik hoop in elk geval dat genaamde Jan Boskamp dit nooit leest. Ik zie liever een ploeg met Mertens en Carrasco en zonder Hazard… Maar dus in de sfeer van positiviteit…

Komaan Eden ik geloof dat je de absolute topspeler zult worden op dit Ek. Ik voorspel 7 assist en 10 doelpunten. Voila lieve lezer. Nu is het aan u!