Zomerzucht

zomerstrand

Wees Blij, spring en dans! Het is weer zover, de tijd van barbecue en kater inducerende coctails. Beachparty en terrasjes met net te kleine glaasjes drank. De dames dragen hun zomerjurkjes en de heren laten hun sexy bruin gebrande kuiten zien. In het kort: de zomer is in aantocht al is het maar voor even. Iedereen zijn favoriete periode van het jaar…. Alleeja bijna iedereen zijn favoriete periode van het jaar.

Jullie horen me natuurlijk al van ver komen. Ik ben geen fan. Donkere winters overleven zonder ook maar 1 keer een dikke jas aan te trekken. Fluitend door de regen huppelen. Dat zijn dingen die mij zonder problemen afgaan. Plakkerig en puffend wanhopig op zoek naar wat verfrissing is daar niet bij.

Het ligt natuurlijk voornamelijk aan de genen die ik mee gekregen he. Die zorgben ervoor dat een deftige nachtrust er meestal niet bij is in die warme maanden. Bovendien moet ik altijd iets op mij liggen hebben die net iets dikker is dat een lakentje. En aangezien ik geen lief heb is dat een, voor de zomer, te dik deken.

Soms heeft het te maken met jaloezie als ik die knap uitziende, bruingebrande adonissen op straat zie. Die dan met een of andere  Ray-Ban zonnebril en korte short lopen te paraderen door de straat. Dat van die zonnebril dat lukt nu nog wel, ik heb zelf zo’n exemplaar liggen. Maar die zeldzame keren waar ik mijn lange broek inruil voor een korter model dreig ik de halve straat te verblinden. Spierwit en spierloos.

Dus blijf ik in die warme zomer graag binnen in het comfort van de airco. Fris drankje bij de hand en niemand die vreemd kijkt als ik beslis om mijn broek helemaal uit te spelen. Serie na serie knal ik door mijn tv. Dagen is het soms voor ik eens mijn koele grot verlaat.

Daarom doe ik een oproep lieve mensen. Voelen jullie je moreel verplicht sociaal te doen in deze warme dagen? Voel je je schuldig omdat je alweer een zomerdag alleen binnen hebt doorgemaakt? Kom dan met mij een filmpje zien of een serietje binchen. Ik heb een frigo vol frisse drankjes, airco en ik zorg voor een ijsje. Dat de kans erin zit dat ik spontaan mijn broek uitspeel moet je er dan maar bijnemen.